hubble teleskop



Geçtiğimiz günlerde Hubble gök teleskobundan elde edilen görüntü, Dünya’dan görülebilen bir galaksiyi gözler önüne serdi. Paylaşılan bilgilere nazaran marifet insanoğluı, Hubble feza teleskobu ile UGCA 307 isminde galaksi gözlemledi.

Hubble feza teleskobu, UGCA 307 isimli galaksiyi görüntüledi

Cüce galaksi olarak isimlendirilen bir çyeksan başüstüneğundan, bu galakside sadece küçük bir şans kümesi bulunuyor. Bunlar, birkaç milyar yıldızlı galaksiler olarak tanılamamlanıyor. Samanyolu galaksisinde yüz milyarlarca şans bulunduğunu belirtmekte yarar var.


UGCA 307, Samanyolu galaksisinin tersine çok ziyade kola iye değildir. Tayflenen galakside, yeni yıldızların oluştuğu yalabık kırmızı bölgeler üzere görülebilen özellikler mevcut. Yıldızlar jönken, yakındaki kavaraı aydınlatan ve parlayan bir şekilde parlamasına neden olan ultraviyole radyasyon yayıyor.

Teleskopta bulunan Hubble’ın Vürutmiş Muayene Kamerası (ACS) aygıtı, elektromanyetik spektrumun in boşlukünün idraklayabildiği bir teknolojiye sahip. Yetkililer, imgenin bu uygulayım bilimi sayesinde ACS ile çekildiğini açıkladı. ACS, radyasyonun talih oluşum bölgelerinin etrafındaki toz bulutları üzerindeki tesirini fonleyebilme özelliğiyle karşıtmıza çıkıyor.

Hubble teleskobunda çdüzenışma yürüten bilim insanları, “Bu dekor, gökbilimcilere galaktik mahallemiz karşı düşünüm veren, malum tüm doğru galaksileri esrarkeşfetmeye yönelik bir Hubble projesinin modülü. Bu Hubble projesi, Hubble’ın görme planındaki kesik evinsizluklardan yararlanarak yakındaki galaksilerin artan dörtte birini aptalfetmek sinein yola çıktı.” sözlerine belde verdi.

Siz bu aptalif hakkında ne düşünüyorsunuz? Buraya Tikla Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *